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20歳代、東洋紡の研究所で行っていた化学に関する仕事(②~⑦)は今でもよく覚えています。
https://www.office-ktk.jp/技術開発-2-化学関係/
①鮮魚・野菜の鮮度保持技術;温度だけで鮮度保持は不可能、化学的手法も効果的。
②繊維の染色加工:良い黒色に染められなければ完全な染色技術ではない。
③高分子の合成:異質モノマーによるグラフト重合高分子。
④高分子の分解:山林火災延焼防止理論と熱ラジカルによる高分子分解及びその応用。
⑤樹脂加工:どうやって形状記憶シャツの形状は記憶されるか。
⑥無機繊維の有機染料による染色:無機と有機はどうやって反応させることができるか。
⑦高水吸収性ポリマーの合成:今では紙おむつの主役。
I remember well what I
did (②~⑦) at the research institute of TOYOBO in my twenties.
https://www.office-ktk.jp/tech-develop-2-chemistry-related/
①Freshness keeping technology for fishes and vegetables: Temperature management can be more effective with chemical treawstment.
②Textile dyeing in black:No dyeing method can’t be said perfect without real black color.
③Polymer synthesizing: Grafted polymers using two different monomers
④Polymer degradation: Mountain fire spread prevention theory, thermal radical reaction and its application.
⑤Resin finish: How is the shape memorized in wash-and wear shirt?
⑥Inorganic fibers dyed with organic dyes: How can the inorganic and the organic react each other?
⑦Synthesizing high water-absorbing polymer: Central player now in the disposed diapers
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